Taartmevrouw

Taartmevrouw is een blog met leuke, creatieve maar vooral lekkere recepten en ideeën.

Mijn naam is Erica, 26 jaar, getrouwd, 2 prachtig kinderen en woonachtig in het prachtige hoge noorden van Nederland. Sinds een aantal jaren ben ik steeds meer gaan bakken. Eerst was het vooral copy-bake (niks mis mee! beter goed gejat dan slecht bedacht) maar sinds anderhalf jaar ben ik meer bezig met het bedenken van leuke smaak combinaties en laat ik me inspireren door wat het world wide web mij te bieden heeft.

Het schrijven van een boek is voor mij altijd “the dream” geweest. Ik ben er serieus een keer voor gaan zitten maar ik kwam niet verder dan een woordspin met roman (eerst was het crime alleen wist ik daar helemaal niks van dus dat zou zeer slecht politiewerk zijn geworden). Sinds een aantal weken speelde ik met het idee om een blog te maken, over bakken. Dat vind ik leuk, ik weet technisch daar nog best wat van en als ik bak is iedereen enthousiast. Om werkelijk die stap te zetten is toch lastig. Totdat ik vorige week mijn zoveelste afwijzing kreeg op mijn zoveelste sollicitatie. Ik dacht ik neem het heft in eigen handen. Ik ga bakken en schrijven en ik maak die blog!

Ik zal alvast eerlijk bekennen ik heb geen bakkersopleiding ik heb rudolph, google en een creatieve geest. Ik vind het leuk te kijken naar wat iemand lekker vindt en daar een hele taart omheen te bouwen. Nieuwe dingen probeer ik uit. Dat gaat de eerste keer meestal goed en de tweede keer volledig mis. Overmoedig noemen ze dat. Gelukkig gaat het daarna bij de derde keer weer goed. Bakken is in mijn ogen een kwestie van niet teveel spelen met hoeveelheden maar wel met smaken. Ik hou van bakken met suiker en boter en alles wat nu vervangen wordt door dadels en kokosnoot olie. Desalniettemin ben ik zeker van plan om ook de healthy versies te maken. Dat zie ik als een uitdaging en die ga ik niet uit de weg. Daarnaast geef ik 8 uur dansles dus dat scheelt een hoop met wat ik naar binnen kan werken. Mijn man daarentegen, die is alvast begonnen met hardlopen.

Have fun en bakse!