Super Mario taart

image

 

Voor mijn lieve neefje heb ik deze taart gemaakt. Voor mij een primeur aangezien ik nog nooit een stapel taart had gemaakt. En ik kan je vertellen het was spannend. Ik had wat research gedaan op internet hoe je het beste kan stapelen. Als je het namelijke gewoon op elkaar zet zal de onderste taart dit niet heel leuk vinden. Daarom moet je dowels gebruiken. Dit zijn houten of plastic stokjes die je in de onderste taart zet en op maat moet snijden. Ik vond dit wel een hele handige oplossing. Anders zit je met een etagère. Ten eerste is dat duurder en daarnaast lastiger met stapelen, helemaal als ze precies op elkaar moeten. Wat ook nog leuk is als je wilt gaan stapelen zijn chocolade stokjes. Hierdoor maak je je taart volledig eetbaar. Gebruik wel een taartkarton bij het stapelen anders hebben de dowels geen nut. Ik bestel die van mij (samen met de meeste niet in de supermarkt te verkrijgen bakspullen) bij de leukstetaartenshop. Daarnaast hoorde ik laatst je ook terecht kan bij Bouwhuis voor bakspullen.

Wat zit er nou in??? Dit is qua vulling een hele basic taart. Vanille biscuit, vanille creme en een laagje jam. Niet teveel poespas maar super lekker. De reden waarom deze taart nou zo lekker is komt met name door de crème. Door mijn boter crème doe ik altijd banketbakkersroom. Dit geeft het een super lekkere en ambachtelijke smaak. Voor deze taart (ik kan het nu wel zeggen hij is toch al op) heb ik een liter banketbakkersroom en een kilo boter gebruikt. Dit lijkt natuurlijk heel veel en als je de taart helemaal zelf op eet kan je geen stap meer zetten. Gelukkig was dit een taart voor wel 26 personen. Dit is dan maar 38 gram boter en 38 gram banketbakkersroom. Oooh! Dat valt reuze mee, doe mij er maar twee. Ik raad je aan altijd zo te rekenen. Je moet jezelf soms wat lekkers gunnen.

Aangezien mijn neefje helemaal Super Mario fan is heb ik (na enige speurwerk) muntjes, paddenstoelen, vleesetende planten, wolken, sterren en de stenenblokjes gemaakt van fondant.

De crème die eromheen zit is dezelfde maar met een paar druppels kleurstof lijkt het alsof die uit de Willy wonka fabriek komt. Ik zelf ben niet een groot kleurstof fan. Helemaal niet uit een flesje. Daarom gebruikt ik zo min mogelijk. Je kan namelijk ook veel natuurlijke producten gebruiken om ergens een leuke kleur aan te geven. Even een paar tips te danken aan Yvette van Boven uit het boek Home Baked (dit boek is zeker een aanrader als je van bakken houdt!):

Groen: vers fijn gemaalde spinazie sap. Hier komt geen smaak vanaf maar kleurt heel mooi.

Geel: kurkuma of saffraan. Dit kan je oplossen in lauw water of citroensap. Deze kleuren snel dus voorzichtig!

Oranje: gezeefd vers wortelsap, paprikapoeder

Rood: puur granaatappelsap

Roze: gezeefd verse bietensap, puur cranberrysap of gezeefd sap van rode vruchten zoals frambozen, aardbeien of aalbessen

Paars: Rode koolbladeren koken totdat het water donkerpaars is. Van het water gebruik je een paar druppels

Blauw: dit is een leuke! gebruik het water van de paarse kleurstof en doe hier een beetje zuiveringszout door. Laat de scheikundeleraar in je los

Bruin: instant koffiepoeder, cacao of kaneel

Zwart: houtskool uit de vijzel/rasp of inktvisinkt

Sommige van de kleurstoffen zijn bewerkelijk dat geef ik toe. Maar wil je graag op een natuurlijke manier je taart versieren dan kan je het altijd een keer proberen. Ik ga het zeker doen.

Binnenkort zal ik nog een basis recept voor een biscuit erop zetten. Ik ben nu nog druk bezig met het testen van recepten.

Een gedachte over “Super Mario taart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *