Snel en makkelijke kokosmakronen

Soms heb je even een nieuwe uitdaging nodig. Ten minste dat heb ik altijd. Als het nou gaat om afvallen, werk, opleiding of elk ander onderwerp dat je kan bedenken. Zo had ik een poosje geleden het geniale idee om alleen nog maar zelf gebakken koekjes te eten/maken. Ik moet zeggen dit ging echt heel goed. Die bokkenpootjes van de supermarkt in mijn kast schreeuwen nu: “nou goed volgehouden hoor!!”. Oké het is niet volledig gelukt maar ik moet wel zeggen het gaf mij best wel veel voldoening. Zo merkte ik dit heel erg aan de hoeveelheid zoetigheid wat ik naar binnen werkte (ik spreek nu wel voor mijzelf, Jorn vond de zelf-koeken-bakken-periode iets moeilijker te weerstaan), maar ik kan er ook wat van. Dus dat was voor mij wel een pluspunt al liep ik wel als een jachthond zes keer door de keuken kastjes te speuren naar iets zoets. Volgens mij heet dat een suikerverslaving maar ik zit nog in de ontkenningsfase. Daarnaast weet je natuurlijk precies wat je binnen krijgt en hoeveel suiker er werkelijk in zit (voor mijn lichaam nog te weinig blijkbaar). En als laatste je kan heerlijk experimenteren met koeken die je nog graag wilt maken. Het lastigste en de reden waarom het toch niet volledig is gelukt, is toch gemakzucht, ik geef dat eerlijk toe! Te weinig tijd wordt dat ook wel genoemd. Of te weinig zin dat kan ook. Gewoon in de winkel kopen is toch makkelijker, maar is het lekkerder? Met enkele koekjes nog wel maar dat is gewoon omdat ik nog het beste recept moet vinden denk ik dan.

Vandaag geef ik jullie het recept voor kokos makronen. Ik kwam hierop omdat het tot twee keer toe genoemd werd in een paar dagen tijd. Als dat bij mij gebeurd dan krijg ik dat ook gelijk niet meer uit mijn hoofd. Alsof je constant zo’n fluisterent stemmentje op de “I see dead people” manier in je hoofd hoort zeggen: “kokosmakronen….. maak maar kokosmakronen”.  Dus ik kon niet anders, misschien werkt het bij jullie nu ook. Wat ik dan altijd doe is opzoeken hoe ze gemaakt worden en uit de honderden manier degene kiezen die mij het beste lijkt dat proberen en aanpassen als dat nodig is. Vaak worden ze gemaakt met eiwit wat opgeklopt is. Heb ik niet gedaan en gewoon hele eieren erin, hoppa. Ik vond deze versie allereerst heel makkelijk, daarnaast lekker snel en ten slotte gewoon heel erg lekker!

Ingrediënten voor ongeveer 16 kokosmakronen 

  • 125 gram geraspte kokos
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren (een halve extra als het mengsel nog te droog is)
  • paar druppeltjes vanille extract 
  • eet papier (hangt tussen het snoepgoed)

Bereiding:

Nou voor dit recept hoef je geen genie te zijn! Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de kokos, suiker, eieren en vanille met elkaar. Breek/scheur/snij 8 blaadjes eetpapier door de midden en verdeel deze over een met bakpier beklede bakplaat. Maak 16 gelijke bolletjes op een de eetpapiertjes en druk deze een beetje plat. Schuif ze in de oven en 10/15 min wachten maar. Hou ze goed in de gaten en ze zijn klaar als ze goudbruin zijn worden. Kokosmakronen mogen ook best wel een beetje chewy zijn vind ik altijd.  Je snapt natuurlijk wel dat het smoesje “geen tijd” niet telt bij dit recept. Ik zorg tegenwoordig dat ik standaard 1 a 2 zakjes geraspte kokos in huis heb omdat dit zo makkelijk is. Zoals op de foto heb ik ze afgewerkt met een beetje witte chocolade maar gewoon zonder is ook heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *