How to use: Rastervlaai mal

De rastervlaai mal heb ik bijna 2 jaar geleden aangeschaft toen mij werd gevraagd een kersenvlaai te maken voor een bruiloft. Dit was namelijk hun favoriete taart. Nou ja dan moest ik hem natuurlijk wel mooi afwerken met een raster vond ikzelf! Naar een snelle zoektocht op internet heb ik hem gevonden, je betaald er ongeveer 12 euro voor en je hebt er echt plezier van. Ik vind het nog steeds een leuke aankoop want hij maakt je vlaai heel professioneel af zonder heel veel extra moeite. Hieronder vind je door middel van foto’s een beschrijving hoe je hem gebruikt:

mal1

Vet met een klein beetje boter de bovenkant van de mal in (het deel wat je er straks uit tilt). Leg de mal klaar met beide onderdelen in elkaar

mal2

Rol het deeg uit tot minstens 30 cm in doorsnee

mal3

Leeg het deeg over de mal

mal4

Rol met een deegroller over de mal

mal5

Til aan de zijkanten de bovenkant van de mal eruit

mal6

Leg hem omgekeerd op de vlaai

mal7

Scheidt zorgvuldig de mal van het deeg en klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *